בקשר לפאות ושיער

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה על העזרה שאתה מעניק לנו ! רציתי לשאול את כבודו בקשר לפאות אני עושה בפאות שאני מסתפר כמו שפיצים ..אני לא יודע הבנתי מאמנון יצחק שזה אסור ואני צריך פירוט איך לעשות אני לא יודע ...והרב גם אמר שאסור לעשות בשיער שבאמצע יהיה שיער ולהוריד מהצדדים ...שכאילו נשאר רק שיער באמצע אבל אני עושה משהו דומה ממש לא כזה...כאילו כמו דירוג טיפה כזה שיש פחות שיער כאילו..האם זה מותר וזה מה שאני צריך תשובות על העניינים של הפאות והשיער,תודה כבודו !

תשובה

שלום וברכה

אכן אסור לגזור את הפיאות, שיעור הפיאות הוא מתחילת המצח למעלה בפינה של המצח, עד לאחר האוזן. וכן באורך עד לאחר העצם ובכל המקום הזה צריך להקפיד שלא לגלח אפי` במכונת תספורת וצריך להשאיר קצת שיער בגודל חצי ס"מ.

בברכה - בנימין שמואלי