שאל את הרב - כללי

כיצד מגיעים לענווה אמיתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול, אני משתדל כל זמן פנוי לעסוק בתורה ומשתדל מאוד בקיום המצוות ובאות לי מחשבות והרגשה פנימית שאני צדיק וכך גם הסביבה שלי מתיחסת אלי כצדיק... ואני יודע שזו מחשבה של גאווה, ואסור לאדם לחשוב את עצמו לצדיק... כל מחשבה של גאווה שבאה אלי אני משתדל מאוד לבטל אך ככל שאני עובד על עצמי בקדושה וכו` המחשבות הנ"ל באות יותר כיצד א"כ מגיעים לענווה אמיתית ולשפלות הרוח אשמח לתשובה מפורטת... תודה רבה צוות נפלא!!!

תשובה

שלום וברכה

פעם בא אחד אל הרב ושאלו יש לי תחושת גאווה מה עושים שאלו הרב האם אנייכול לבחון אותך במסכת אחת ענהן לא! לפחות ספר אחד מחמישה חומשי תורה, לא! ואם כן על מה תתגאה

בברכה - בנימין שמואלי