שאל את הרב - כללי

מיצוי עצמי ,האם הדת היא לא סוג של ויתור עצמי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש סוג של ביטוי עצמי ברצונות האדם כשהוא חוזר בתשובה האם הוא יכול עדיין להגשים את חלומתיו ומטרתו בחיים האם הדת היא לא סוג של ויתור עצמי ועבדות סביב השעון או שניתנת לנו האפשרות לשלב את הגשמי עם הרוחני ולחיות חיי אושר ועושר גם שאנו עושים את רצונו

תשובה

שלום וברכה

כאשר אדם יודע את תפקידו בעולם, והוא לעבוד את הבורא, הרי אין כל מקום לויתור על שאיפותיו, הרי כל שאיפת האדם היא לקיים את תפקידו, וכמובן דבר שהוא נגד התכלית של האדם לא ירצה האדם לעשותו. ברור שכל אדם אשר יש לו כשרונות מסויימים, או כל דבר אחר וכדו`, ניתנו מאת ה` כדי לעשות את רצון ה`, ואפשר להשתמש בהם לעבודת ה`.

ראה את התכניות שלנו "התעוררות עם עדי רן" שבהם תראה שאפשר למשל להיות שחקן שומר מצוות, ולהשתמש בכל הכשרונות לעבוד את ה`, וכן בכל כשרון שיש לאדם. בברכה - בנימין שמואלי