שבת

לימודים בשבת זה מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני שומר שבת ועד היום לא למדתי כלל בשבת. כיום אני סטודנט להנדסה באוניברסיטה והלימודים נורא קשים ועמוסים בחומר ומאוד קשה לי לעמוד בעומס. הוריי(שאני מאוד מכבד) מבקשים ממני לשקול ללמוד בשבת בטענה שאני גם ככה קורא ספרי חול בשבת אז לפחות שיהיו ספרי לימוד. שאלתי היא האם אני יכול ללמוד בשבת (לקרוא בלבד כמובן) ואם כן האם זה לא ירידת מדרגה באמונה. תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

אם כי מעיקר הדין יש מקום להקל, אבל אין זה ראוי, ועדיף שתמשיך בהנהגתך היפה, ואכן מומלץ שיום השבת יהיה מוקדש לתורה ערוך השולחן אורח חיים סימן רצ סעיף ב אחר סעודת שחרית ואחר השינה קובעים מדרש לקרא בנביאים ולדרוש בדברי אגדה והטור הביא מדרש שאמרה תורה לפני הקב"ה כשיכנסו ישראל לארץ זה רץ לכרמו וזה לשדהו ואני מה תהא עלי אמר לה יש לי זוג שאני מזווג לך ושבת שמו והם בטילין ממלאכתן ויכולין לעסוק בך ע"ש ובתנחומא פרשה ויקהל מתחלת התורה

ועד כאן אין בה פרשה שנאמרה בה קהלה בראשה אלא זו בלבד ולמה כך אלא אמר לו הקב"ה למשה רד ועשה לי קהלות גדולות בשבת כדי שילמדו הדורות הבאים אחריך להכנס בבתי כנסיות ובתי מדרשות ללמוד בהם תורה לרבים ואם אתם עושים כן מעלה אני עליכם כאלו המלכתם אותי בעולמי וכו` עכ"ל וביותר מוטל עסק התורה בשבת על הבע"ב הטרודים בכל ימות החול בפרנסתם.

בברכה - בנימין שמואלי