שבת

האם אחרי ארוחה מותר לי להכניס כלים למדיח כמובן שלא להפעיל רק להכניס לתוכו כלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! תודה לאל התחלתי לחזור בתשובה לפני ארבעה חודשים ולשמור שבת ההורים שלי אינם בתשובה אבל הם מכבדים אותי ואת האמונות שלי מאוד ולכן אני יכול לשמור שבת בבית... א. רציתי לדעת כמה פרטים לגבי ניקיון של כלים בשבת..... האם אחרי ארוחה מותר לי להכניס כלים למדיח כמובן שלא להפעיל רק להכניס לתוכו כלים. ב. האם מותר לי לשטוף כלים עם סבון. ג. האם מותר לנגב את השולחן עם סמרטוט.... ד. בנוסף רציתי לדעת אם ההורים והאחים שלי אוכלים ארוחה שהם חיממו בשבת לעצמם האם מותר לי לאכול מהאוכל המחומם הזה כמובן שאני לא מבקש ולא רומז בשום צורה שיחממו לי פשוט הם כבר מעצמם מחממים בשבילם תודה רבה מראש על העזרה..... עלו והצליחו...

תשובה

שלום וברכה

אשריך וטוב חלקך, אחי, על זכייתך העצומה לשמור שבת כהלכתה. א. אם אתה מכניס את הכלים למדיח בכדי שהבית ישאר נקי ומסודר, מותר.

ב. מותר לשטוף עם סבון נוזלי, ללא ספוג.

ג. רק עם סמרטוט לא רטוב.

ד. אסור [וצריך להכין אוכל חם על פלטה מערב שבת].

בהצלחה - מנשה ישראל