זוגיות

יך אני אמורה להגיב שחמי יורד על בעלי מידי פעם בכל מיני גינויים וירידות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התחתנתי לפני כחצי שנה, ומשפחתו של בעלי עדיין לא עיכלה את נישואינו. עדיין מתיחסים אליו כאל הילד שזקוק להם וגם רוצים שננהג לפי מה שהם חושבים, ואם אנו לא עושים כך אז הם נעלבים ותולים את זה בכך שבעלי מעדיף להקשיב לי ושאני משפיעה עליו בכך שהוא מתחשב ברגשותיי (בדברים מסוימים שלא משנים לו כ"כ.) מה אני אמורה לעשות ע"מ שירדו מאיתנו ויתנו לנו להתקדם בקשר בלי הבקשות שלהם אי אפשר בכל מצב לעשות מה שהם רוצים, אנו משתדלים מאוד לכבדם אך לפעמים זה מגיע למצב שאם אנו לא עושים בדיוק מה שאביו (בעיקר) רוצה הוא כועס ומביע זאת בהתעלמות מאיתנו למשך זמן או בעקיצות! ושאלה נוספת היא, איך אני אמורה להגיב שחמי יורד על בעלי מידי פעם בכל מיני גינויים וירידות (איפה הפרזיט שלך וכו`) אני מרגישה ממש רע עם זה, מה עליי לעשות בבקשה תענה דחוף אני מריכה תשובה אני כבר מיואשת

תשובה

שלום וברכה

ככל שתהיו בטוחים בדרככם הנכונה ותעשו את הטוב לכם ללא התנצלויות מיותרות ומתוך אחדות משותפת כך תוקל עליכם ההתמודדות, וירדו ממכם. כאשר חמיך יורד על בעלך עלייך לחזקו לאחר מכן, ולומר לו עד כמה גדולה אהבתך והערכתך איליו, ותשאלי אותו אם הוא רוצה שתתערבי למענו למול חמיך. באם הוא רוצה, אל תהססי להגן עליו, אבל לעולם אל תפגעי בכבוד אביו, לא בפני אביו, ולא כשאת לבד עם בעלך.

בהצלחה - בנימין שמואלי