אמונה

החזרת גזל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני התקופה שחזרתי בתשובה לקחתי כמה פעמים בגדים מחנויות בלי לשלם. כי לא היה לי כסף לקנות אותם אז קניתי רק מה שהספיק לי ומה שלא - לא יכלתי לעזוב והייתי לוקחת. היום חזרתי בתשובה ברוך ה` אבל עדיין הגועל לא עוזב אותי. קודם כל אני לא יודעת איך לכפר על מה שעשיתי. האם להחזיר את הבגדים הם כבר משומשים או שבצעם צריך פשוט להחזיר את השווי שלהם בשקלים. בנוסף, היום אני שוב מחוצאת את עצמי עם דחף גדול לגנוב וקשה לי נורא להשתלט. מה עליי לעשות

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין אפשר להחזיר את הבגדים המשומשים ודי בכך, אם לא נקרעו. עלייך להשתדל בכל עוז, להתגבר על יצר הרכושנות הגדול שלך, באצמעות לימוד ספרי מוסר, ובזכרון כיה` צופה ומביט על כל הנעשה.

אם חלילה את נכשלת בגניבה, החזירי את הגניבה, וכתוצאה מהבושות שלך, לא תגבני שנית.

בברכת בצלחה - בנימין שמואלי