שאל את הרב - כללי

ברצוני לשאול למה היסורים באים אל האדם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול למה היסורים באים אל האדם..למה משפחה שהיא טובה שכול מעשיה ומחשבותיה על אנשים אחרים רק טובים ועזרה לזולת למה דווקא לה מגיע לסבול בכול מיני יסורים כאבים ואבידות אני יודעת שאומרים שהיסורים מטהרים את האדם מן החטאים אבל יחד עם זאת אני חושבת שעברנו הרבה במשפחה ככה שזה יותר מידי בשבילנו...האם אלוקים מנסה אותנו האם הוא רוצה לעלות אותנו ברמה רוחנית מסויימת ולכן מרבה לנו יסורים אך אני יכולה לקבל את היסורים הללו באהבה. אך אני יכולה לחזק את משפחתי מה אני יכולה להגיד להם על מנת לחזק את נפשם שביחד נבין שהכול לטובה.

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע את חשבונות שמים, אבל הקב"ה לא חשוד לעשות עוול ככתוב בספר דברים פרק לב ד הַצּוּר תָּמִים פָּעֳלוֹ כִּי כָל דְּרָכָיו מִשְׁפָּט אֵל אֱמוּנָה וְאֵין עָוֶל צַדִּיק וְיָשָׁר הוּא: לפעמים הסבל הוא כתוצאה מגילגול קודם, ולפעמים זה לתיקון חטא מגילגול זה, ואין זה אומר שאנשים טובים לאחרים, אינם נענשים, ישנם חטאים שבין אדם למקום, שנענשים עליהם בעולם הזה, ועלינו לפשפש במעשינו ולמצוא את הדבר שגורם לנו לסבול. וה` ירחם על משפחתך וימציא להם רפואה לכל מכאוביהם - בנימין שמואלי