חברה והשקפה

אני מתחיל להסתבך ולהתבלל.....

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי שצריך ללמוד ולעבוד וכך צריך לנהוג..אבל שאני פותח תגמ`אני רואה יש דעה של ר"ש בר יוחאי שמלאכתך נעשית על ידי אחרים ונכון שיש דעה של ר ישמעל ושאבי אמר שהרבה עשו כר` ישמעאל ולא עלתה בידם וראיתצי 1 הספרים על מסכת אבות של הרבה לאו שמסביר שלא נפסקה הל` כר` ישמעאל אלא מי שלא יכול יעשה כך זאת אומרת שלכתחילה צריך לעשות כר"ש בר יוחאי שלהיות בכולל ורק בכולל האם זה נכון?ואם זה נכון איך החפץ חיים וכל גדולי תורה עבדו הם לא היו בדרגא הזאת?

תשובה

שלום וברכה

אכן ראיתי בני עלייה והם מועטים, וכל זמן שרואים שמסתדרים בטוב בכולל, זוהי אכן הדרך הטובה, אבל כאשר המצב אינו מאפשר זאת, יש לנהוג בטוב תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון.

בהצלחה - בנימין שמואלי