שבת

האם מותר להזיז מאוורר בשבת ויום טוב

  • י"א תשרי התשע"ו

שאלה

שלום, האם מותר להזיז מהסוכה שבמרפסת לתוך הבית מאוורר פועל המחובר עם כבל ארוך בשבת או ביום טוב? (וזאת על מנת לשים מאוורר דולק בסוכה ובמקרה של חשש לגשם להכניסו לבית כדי שלא יהיה קצר חשמלי)

תשובה

שלום וברכה

מותר לצורך גופו או מקומו ואסור להזיז את המאוורר כדי של ינזק. על כן בעת הצורך יקח את המאוורר לבית וישתמש שם כמה דקות במאוורר או ישתמש במקום המאוורר.