אמונה

האם מותר לשבת עם בנות שמעשנות נרגילה?

  • י"א תשרי התשע"ו

שאלה

חברות שלי מעשנות נרגילה בשבת ואני שומרת שבת האם מותר לי לשבת איתם? שאלה נוספת אם אני מתארחת אצל חברה שלי וההורים של חברה שלי שומרים שבת אבל לא מכבים את האור של המקרר ואסור לי לשתות ולאכול משיש במקרר מה אני אמורה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מותר ותיזהרי מאוד לא להיסחף חלילה אחריהם ולא להיכשל בחילול שבת.

מותר לך לאכול משם, אסור לך להוציא משם ואסור לך לבקש שיוציאו מהמקרר עבורך.