אמונה

יודע את חשיבות הגמרא אבל נמשך מאוד למדרשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני לומד כל יום את חוק לישראל שיש שם קצת גמרא וקצת משנה וגם אני לומד קצת הלכות מקיצור לשולחן ערוך אבל את רוב הזמן שזה די הרבה אני לומד את ילקוט מעם לועז שזה המון מדרשים. אז השאלה היא האם אני מקבל שכר כאילו אני לומד תורה כי אמרו לי שהכי חשוב זה להרבות בגמרא אבל אני ממש נמשך למדרשים אני יכול ללמוד את זה שעות. אז האם אני ממבזבז את הזמן על מדרשים או שאני עושה בסדר ואני יכול להמשיך

תשובה

שלום וברכה

ברור שתקבל שכר על לימודך, אבל אם הינך יכול לעליך להקדיש יותר זמן לעמל התורה בגמרא ובהלכה, ולפוטם צערא אגרא.

בברכה - בנימין שמואלי