אמונה

לבעל יש את לימוד התורה ומזה הוא מתקרב לה` ומתחזק, ומה עם הנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מבית דתי לאומי והתחזקתי.מה שמפריע לי זה שלבעל יש את לימוד התורה ומזה הוא מתקרב לה` ומתחזק, ומה עם הנשים 1. איך אפשר להתמלא ולהתחזק מהפעולות היומיומיות השגרתיות שבבית שוב כלים ושוב כביסה ושוב טיטולים. ברוך ה` אני יודעת שזה תפקיד גדול אך קשה מאוד לחוש זאת ביומיום. כל פעולה כשלעצמה נראית חסרת משמעות.זה מתסכל... 2. בגלל התפקיד האפור הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתגעגעת נורא לימים שהייתה לי טלויזיה וסרטים. אין לי אינטרנט ולא סרטים (אני לא רוצה להכניס בגלל הילדים) וזה חסר לי לפעמים לראות איזה סרט טוב...מה עושים גם בשבת רוצים לקרוא איזה ספר טוב... ורוב הספרים החרדים הם תת רמה. כמה אפשר לקרוא תהילים לא יותר מעשר דקות... תודה

תשובה

שלום וברכה

ברור שגם האשה צריכה למצוא את הזמן לעצמה ולנשמתה ולמלאותאת עצמה בסיפוק מדברים רוחנים כגון לימוד ספר מוסר תפילה קצרה אמית תהילים וכדו`.

זאת מלבד שהיא חייבת למצוא זמן מיוחד שעליה לספק את נפשה בתחביבי אהוב, כגון חוג ריקוד או כל דבר אהוב אחר.

שבת הוה הזמן לחיבור משפחתי שלך עם בעלך והילדים, סעודות השבת עליהם להיות מלאי תוכן, ועל בעלך להכין את עצמו בסיפורי הפרשה ובעניניים העומדים על הפרק, כגון כעת בימי בין המצרים, או בכל זמן אחר יש לדון בענייני הזמן.

וכמובן שמותר גם קרוא בעיתונות חרדית בדברים שאינם קשורים לפרסום ולדברי חולין.

זאת מלבד הספרים הרבים שהם ברמה גבוהה חפשי ותמצאי.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי