זוגיות

אני דתי והיא לא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני אוהב בחורה שאיננה דתייה ויש ביננו קשר עמוק אך היא איננה דתייה והיא הצהירה בפניי שהיא לא רוצה בשום אופן להתקרב לדת שאלתי היא האם אנחנו יכולים להמשיך להיות ביחד והאם זה כדאי רצוני להבאיר שקשה לי לחיות בלעדיה תודה לכם

תשובה

שלום לך

הדבר בלתי אפשרי לחיות עם הת זוג שאינה מאמינה במה שאתה מאמין, וסופו שתבואו לידי מחלוקות, וחבל לך להיכנס לבעיות כאלו.

המומלץ ביותר במצבך הוא לנסות ולשכנעה ללכת לסמינר ובו הוא ישמע על היהדות בצורה פתוחה ובריאה ויוכל להחליט בעצמו, אם כדאי לו ללכת בדרך ה` ובדרך התורה.

אם תסכים לכך מה טוב הדבר ותוכלי להקים איתו בית נאמן בישראל האמון על דברי ה` ועל שמירת שבת וכו`.
אבל אם הוא אינה מוכנה לשמוע מהיהדות, אני ממליץ לך לסיים את הקשר איתה למרות הקושי שבדבר, וה` יעזור לך בוודאי שתמצא את בת זוגך המתאימה לך באמת אשר תעשה את דבר ה` באהבה.

ברור שבת זוג שאינו מוכנה לשמור שבת או טהרה אינה בת זוגך, אין ה` מזווג זיווגים להקשות עליך לקיים את מצוותיו,.

הרבה הצלחה - בנימין שמואלי