לרב שלום!>?<

  • כ"ח תשרי התשע"ו

שאלה

בבראשית א' ,יא,יב ,-למדנו על מה שצוותה האדמה בבריאת העולם לעשות לבין מה שעשתה :האדמה צוותה - "עץ פרי עושה פרי" – שגם לעץ יהיה טעם אך היא קיימה רק: "עץ עושה פרי" – לפי שיקול דעת שעשתה שאם העצים יאכלו לא ישארו עוד פרות ועצים לשנה הבאה...ועל שיקול דעת זה נענשה וקוללה לאחר חטא אדם הראשון אך האדמה צוותה גם בצווי: "דשא ועשב מזריע זרע" וקיימה :"דשא ועשב מצמיח זרע למינהו"- עשתה קל וחומר... ועל שיקול דעת זה היא לא נענשה! שאלנו את המורה מדוע? אך, תשובתה הייתה: הרבה פעמים שאלו אותי את השאלה הזאת אך, עדיין לא מצאתי לה תשובה! אולי אתן תצלחנה למצוא...

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה, אם הבנתי נכון את השאלה, הרי שהתשובה היא שעל שיקול דעת מוטעה נענשים, על שיקול דעת נכון לא נענשים.