שבת

באיזה ספר עדיף ללמוד הלכות שבת שיהיה ברור לי,עברית לא שפת האם שלי

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול שאלה לגבי שבת, אני כבר שומרת הרבה זמן אך לא יודעת את כל ההלכות, ראשית באיזה ספר עדיף ללמוד הלכות שבת שיהיה לי ברור (עברית לא שפת אם שלי) בנתיים מדאיגות אותי כמה שאלות דחופות: 1) האם מותר לשטוף כלים בשבת 2) אם נשפך מיץ על הרצפה מותר לשטוף רצפה לפחות באותו מקום? 3) האם מותר להתקלח כולל חפיפת ראש בשבת? 4) להסתרק? 5) לחמם על פלטת שבת מרק? 6) לנעול נעליים עם שרוכים? 7) לנקות שולחם עם ספרי חלונות? תודה רבה מראש, בעלי ספרדי

תשובה

שלום וברכה

מה היא שפת האם שלך?

1. מותר לשטוף רק לצורך השבת.

2. מותר ולהיזהר שלא לסחוט את הסמרטוט בשעת הניגוב או לאחר מכן.

3. אין להתקלח במים חמים כלל.

4. אסור.

5. אסור. ניתן להניח את המרק לפני שהפלטה פועלת וכאשר שעון השבת יידלק הפלטה תחמם את המרק.

6. מותר.

7. מותר.