שאל את הרב - כללי

מפחיד מה שקורה

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב , נורא מפחיד ומחזיר אותי והרבה מהעם לפחדים וחרדות על כל השמועות של מלחמת עולם השלישית והולכת להיות קשה מאוד לעומת האחרות . לא מפיקה לחשוב עלזה ,לא ישנה טוב ,משתדלת לתמיד להיות בן אדם יותר טוב ,ולהתחזק אבל עדיין לא חרידית וקשה לי להיות שם כרגע . יש סרטון כרגע שעובר במידה על נער בן 15 שנכנס לקומה וכשהתעורר סיפר מה נשמתו ראתה מלמעלה ,אסון שהולך לקרות לעם ישראל ,פצצות אטום ,כיבוש ירושלים וכל העולם ,מיליוני יהודים ייהרגו וכו ...קשה מאוד ומפחיד ,איך ניתן להתחזק ולא לפחד מכל זה .אני רועדת מפחד ורק מחכה לזה כאילו אני סופרת ימים שלא נדע ,אפילו מדיימנת איך דאש יחטיפו יהודים ויענו אותם (כך גם אמר הילד ) לאמין לכל זה ? תעזרו ממש מפחיד אותי והרבה .

תשובה

שלום וברכה

אין להאמין לדברים אלו שאין להם כל תוקף וכל משמעות.

בוודאי שעלינו להתכונן לביאת המשיח שתבוא במהרה ולהררבות במעשים טובים ובכך נזכה להינצל מכל צרה וצוקה ונזכה להיות ששים ושמחים בבנין ארצינו וובביאת משיח צדקינו שבוודאי יבוא במהרה בימינו ללא קשר לסרט ולחלומות.