שאל את הרב - כללי

גילגולים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב בנימין שמואלי (אני מקווה שהשאלה באמת תגיע אלייך) בכל אופן באחת התשובות שכתבת למישהו בקשר לגיגולים כתבת את זה: "מי שהי חילוני והתחיל בדך התשובה ומת באמצע תשובתו, הקב"ה היודע את ליבות בני אדם ויודע את כוונתו הטהורה, מחשב לו כאילו השלים את תשובתו, כך מבואר בספרים." הייתי שמח עם הרב היה נותן מקורות ששם ניתן למצוא את זה כתוב. שאלה אחרת שנוגת לעניים היא: אחי הגדול נפטר לצערי לפני חודשיים פלוס בגיל צעיר (מעט לפני גיל 26) ביום שהיה ערב ראש חודש (יום כיפור קטן) לשמחתי אם אפשר להגיד את זה זה לא היה עם הרבה יסורים ממש מיתת נשיקה אפשר לקרוא לזה... והוא היה חולה ניוון שרירים מולד אבל התחיל למרות המצב זאת לחזור בתשובה כבר כמה שנים שמר שבת, התפלל, בירך על האוכל וכו, שמע שיעורי תורה, כולל באתר הזה בהתחלת דרכו... עשה מה שיכל במסגרת יכולתו הפיזית (והנפשית כי הרבה כוחות נפש היה צריך למצוא ביום יום בהתמודדות עם המצב הקשה של יוסריים תמידים 24 שעות שהוא כבר התרגל אליהם וחי איתם בשלום יחסית ולא חי באיזה עצבות יוצאת דופן) ובוא נגיד שאם הוא היה נשאר חי עוד כמה שנים הוא היה מתחזק יותר ויותר, אבל ה` החליט אחרת... האם לדעתך הוא יחזור ל"ע בגיגול שוב האם אדם בעל מום (זה כולל אפילו בעיית ראייה גנטית)בכל מקרה גם אם השלים את יעדו בעולם יחזור בגלגול בשביל לחזור בגוף בריא ואז למות

תשובה

שלום וברכה

אני סמכתי את עצמי על ספרים רבים והיסוד מיוסד על דברי חכמים חישב אדם לעשות מצווה ולא עשאה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה.

ולכן כאשר האדם קיבל על עצמו תשובה שלימה, ומת באמצע תשובתו, יזכה גם כן לכך שייחשב הכול כמי שעשה תשובה שלימה ומוחלטת.

אדם בעל מום שתיקן הכול לא יצטרך לחזור לעולם כדי למות בגוף בריא.

בברכה - בנימין שמואלי