זוגיות

אשתי רוצה לנסוע לחו"ל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני חוזר בתשובה מזה שלוש שנים, ואשתי אמנם הולכת במכנסיים ובגופיות , אך שומרת שבת מדליקה נרות ושומרת טהרה.אתמול היא אמרה שהיא נוסעת לחו"ל לתערוכת עיצוב חנויות בגרמניה למשך שלושה ימים מטעם החברה שמולה היא עובדת כעצמאית, כאליה יתלוו שני אנשים נוספים מהחברה .כמובן שלא תהיה שם כשרות (ובענייו הזה היא עשויה ליפול אפילו מחוסר ידיעת ההלכה) ונראה לי קצת לא לעניין שאשת איש תצא עם שני אנשים נוספים לחו"ל (אמנם חדרים נפרדים ואני סומך עליה לחלוטין,אך עדיין נראה לי לא ראוי)אני מתנגד לנסיעה זו והיא מתעקשת. יצויין שאנו 17 שנה ביחד מתוכם כ-14 נשואים ועם שני ילדים. אני זקוק לעצה כיצד לנהוג בעניין. מצפה לתשובתכם המהירה מוטי

תשובה

שלום וברכה

אל תתעקש על כך, אין בכך איסור, ואם תכתוב לי את העיר שאליה היא נוסעת אתן לך כתובת של מסעדה כשרה, וכך לא תהיה כל בעיה בכשרות.

פירות וירקות אין בהם כל בעיית כשרות בחו"ל.

הינך יכול לסמוך על אשתך ללא חשש.

שבת שלום - בנימין שמואלי