מתחזקת ונוזלת ביחד?

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני דתיה מבית אבל ב"ה זוכה להתחזק עוד ועוד הבעיה שאני טיפוס לעשות הכי טוב שיש ואז מאוד מקפידה יותר ויותר האמת שלא נעים לי וגם לסביבה שלי כי כאילו פוחדת מלחטוא אז נהייתי יותר ויותר רצינית, רואה בעיות בכל דבר ותמיד יש משהו שלא הולך יודעת שהבסיס זה טוב כי זה דוחק אותי להתקדם אבל האמת שמעדיפה מתי שהייתי יותר זורמת, כאילו צוחקת ולא תמיד לחשוב זה טוב זה לא טוב, לחיות ולשמוח השאלה שלי היא האם יש דרך להיות גם מתחזק בתורה בהלכות בכל וגם להיות זורם ונעים, בלי להסתגר ולדון על כל דבר? (האמת שגם שמחה כי מצליחה להתקדם הרבה אבל מצד אחר בראש שלי זה ממש גהינום, לא חיה יותר לא יודעת מה לעשות) תודה רבה על עזרתכם, תיזכו למצוות!!

תשובה

שלום וברכה

ההתחזקות ושימת לב לחיים הוא דבר מבורך מאוד. אמת שיש להגיע לנקודת האמצע ולא לחיות בלחץ ובפחד אלא ללכת בדרך ה' ולהימשר מכל חטא ולזכור שמורת ליהנות ולשמוח בהיתר ולחיות חיי חברה תקינים ולא להיות לחוצים כל רגע שמא את עושה משהו רע חלילה ושמא ושמא....

התורה דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלו ואין התורה באה אלא למלא את נפשו של האדם ולחברו לבורא עולם מתוך שמחה ורוב נחת.

תנסי להתיישר בעז"ה ביראת שמיים נכונה ללא הפרעה בחיי היום יום ובעז"ה תצליחי.