חלומות על נפטרים

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, אמא שלי נפטרה לפני כ-30 ימים, כשנפטרה נגעתי בה ואף נישקתי אותה (משום מה הזיכרון שלי מעורפל לגבי איפה נישקתי או במצח או בלחי, אך כמעט בטוחה שבמצח). מאז שנפטרה אין לי מנוחה מכיוון שאיני רואה אותה בחלום ואני כל כך מייחלת, לזה לראות אותה שוב אפילו פעם אחת יחידה אפילו שזה רק חלום רק לשמוע את קולה, לדעת שהיא במקום טוב. נאמר לי שמכיוון שנישקתי אותה היא לא תופיע לי בחלום. האם זה נכון? האם עשיתי עברה בכך שנגעתי בה או נשקתי אותה? אין לי מנוחה מאז שאמרו לי את זה אני מרגישה מיוסרת. אם עשיתי טעות, יש דרך לתקן אותה? יש תפילה או משהו שיכול להגשים לי את המשאלה הכי חשובה כרגע, שאמא שלי תבוא לי בחלום ושאני ידע שהיא בסדר ובמקום טוב? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

רבים הפוסקים הסבורים שאין איסור בנישוק מת ויש במדרש שזה מצווה. רק מי שחלילה שיכל את בנו ובתו לא ינשקם לאחר פטירתם.

לא טוב למת לבוא לחלומותיהם של החיים ולכן עדיף לא להטריד את אמא. עדיף שתעשי מעשים טובים לעילוי נשמתה וכך היא תזכה להתעלות בגן עדן מעלה מעלה, כל יום יעלו יותר בזכות המתנות שאת תשלחי לה מכאן העולם הזה - עולם העשייה.

בהצלחה,