אמונה

משיח בפתח, מה עושים?

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב - בעקבות הפירסומים האחרונים על ביאתו של משיח ניתקפתי בפחד נורא ושיתוק נורא האם אנחנו באמת מוכנים ומה יעשה מי שמרגיש שאינו מוכן וככל הנראה לא ינצל או שמרגיש כך האם יש תקנה? המצב מביא קצת לייאוש מלנסות כי אין זמן, ויש את צרכי היום יום שאינם מחכים איך צריך להגיב לכל ההתרחשיות והפרסומים להמשיך כרגיל?! לעזוב את הכל ולשבת בכולל?! לא ברור אודה לבאור

תשובה

שלום וברכה

משיח לא מפחיד!!!!! ימות המשיח הם הימים המקווים לנו מדור דור, כולנו מתפללים ומייחלים לבואו של המלך המשיח ולביאת אליהו הנביא שיחזיר את כולנו בתשובה שלימה ונזכה לקבל פני משיח צדקינו באהבה ובשמחה ובטוב לבב. ראי https://www.hidabroot.org/he/question/27677

חשוב לדעת שלא נוכל לדעת על תאריך בואו של המשיח עד שהמשיח יבוא בפועל ואין להתייחס לנבואה כזו או אחרת המופצת באינטרנט. בוודאי נמתין ונצפה שמשיח יבוא במהרה בימינו ולא נתייאש. נתכונן לבואו מתוך שמחה ונעשה מצות ומעשים טובים.

יש להמשיך בהתנהלות היום יומית שנעשית לשם שמיים לפי הצורך לפרנס את האישה והילדים כדי לגדלם לתורה ולמעשים טובים, שהוא חלק בלתי נפרד מעבודת ה', כל דבר שאיננו רוצים לעשות כאשר המשיח יבוא, לא נעשה זאת בשום זמן ובשום מצב.