חברה והשקפה

אמונה בפרנסה

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, שאלה בענייני אמונה ובטחון בה'. אני חוזר בתשובה ב"ה שנים נשוי עם 3 ילדים. בעוונותי אני לא מצליח לסגור את החודש ואני מתפלל על זה לשם כמעט כל יום מעמקי ליבי ולכן אני יודע שאני נמצא בניסיון לא קל. אני יודע שאין ייסורים ללא עוון ולכן עושה השתדלות עצומה יום יום בדרכי. מספר שאלות לבירור האמונה ולחיזוק הביטחון 1. אם נגזר מראש השנה מדוע עליי להתפלל להשם? הוא יוסיף/יוריד לי על מה שנגזר? 2. אם אני מתחזק בפסוקי בטחון : השלך על ה'... וגול על ה' דרכך... וכו'' אני אמור לבטוח שהוא יקיים בנושאי פרנסה ? 3. אני עושה השתדלות כעת אני נמצא בדרגה שאני בוטח בה' שרק הוא יכול להציל אותי אבל לא מסוגל להיות בדרגה שהוא אכן יושיע ובע"ה מאחל שאהיה בדרגה הזו, מה מצופה ממני לבטוח בו כדי שאוושע? 4. איך אני אמור להתחזק בה' בענייני פרנסה? 5. האם אני אמור להיות טרוד כל יום בכך שאני מחכה לישועה כדי שסוף החודש המינוס לא יגדל? 6. השם הוא רחמן ומטיב ואין לי קושיה אליו כי אני יודע שהייסורים מתקנים , איך אני אמור לקבל באהבה ייסורים שגורמים לי לחובות ?! 7. במה אני צריך לבטוח שיקרה ? מי ערב לי שה' יושיע אותי ? {ב"ה לא פונה לבשר ודם} אני מבקש סליחה שהכול עוסק בפרנסה , אני מתפלל כל יום עד כדי כך שאני "מלא" וחנוק כמו שאנרמ הגיעו מים עד נפש ומחכה לישועה מה'. אני מתחזק בחובת הלבבות ויודע שלא נופל דבר מה' , יודע שאני לא בעל זכויות והכול זה טוב מה'. מבקש הכוונה מאחר וזהו ניסיון מאוד מאוד קשה שגם באמונה אני זקוק לעבור. תודה רבה איציק

תשובה

שלום וברכה

1. http://www.hidabroot.org/he/question/28558

2. בוודאי שיש לבטוח בבורא עולם שהוא יתן לך פרנסה מרווחת ואנו רק צריכים לעשות השתדלות סבירה לקבל את הפרנסה המובטחת לנו.

3. אתה בדרגה הנכונה ולא צריך להתקדם יותר אלא להמשיך להתפלל לבורא עולם שיושיע אותך כי מבלעדיו אין מי שיכול לעזור לך.

4. לדעת ולהפנים בוודאות שהכל בידו ומאיתו יתברך ואין עוד כוח בעולם שיכול לשנות את דינך בעניין הפרנסה.

6. קשה מאוד לתת לך את הכלים לכך כי ייסורי עניות הם מהדברים הכי קשים עלי אדמות וממש קשה לדבר איליך דברי חיזוק בעניין זה. בוודאי כבר ידעת שהכל מאיתו יתבך וכל ההצלחות והכישלונות בפרנסה באים ממני וכל מה שעביד רחמנא לטב עביד ומאיתו לא תצא הרעות והכל לטובה וכו' ובכל זאת קשה בפועל כאשר צריך מעות למחיה ואין, אבל אתה בעצמך מקבל את הכוחות מבורא עולם איך לקבל זאת ויאך להשלים עם גזירת שמיים על העבר תוך בקשה על העתיד בלב שלם. בורא עולם נותן לך את הכוחות לעמידה בניסיון, כוחות שתוכל למצוא בעמקי הנפש בעז"ה, תתפלל לבורא עולם שתוכל לקבל את גזר הדין באהבה.

7. אציע שתלמד את ספר האמונה הוביטחון לחזון איש. ספר קטן הכנמות ורב האיכות שיתן לך אפיקים חדשים בעניין הביטחון בעז"ה.