תפילה וברכות

תפילה במניין באיחור (לאישה)

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום :) יש לי כל מיני שאלות בנושא של תפילה במניין באיחור , בעיקר בשבת וחג (אני בת) אשמח אם תוכל לפרט לי מה כדאי להתפלל, מה חשוב יותר וכו' .... אם אני מגיע מאוחר לתפילה בביהכ"נ ורוצה שיחשב לי תפילה במניין (לדלג לתפילת עמידה עם הציבור) - האם זה עדיף מאשר להתפלל את כל התפילה? - האם יש קטעים בתפילה שחשוב לומר בכל מקרה לפני תפילת 18? (גם במחיר של תפילה במניין?) - האם אפשר לכתחילה להתפלל עמידה עם הש"צ בשביל להשלים קטעים מהתפילה? - איזה קטעים בתפילה אפשר להשלים אח"כ? אשמח אם תוכל לומר לי את סדרי העדיפויות .. ואם יש דברים שפיספסתי אשמח לפירוט ועוד משהו שקשור – האם חובה/לכתחילה צריך לעמוד בכל חזרת הש"צ? (אני ספרדיה אם זה משנה) תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עדיף לא לדלג. אם תרצי לדלג תוכלי לדלג את כל הקרבנות מלבד פרשת התמיד, ניתן לכתחילה להתפלל עמידה עם הש"ץ.

ספרדים לא נהגו כלל להקפיד על עמידה בחזרת הש"ץ.