אמונה

צורות ביניים אדם קדמון

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול לגבי צורות ביניים של אדם קדמון שמדענים גילו בשנה האחרונה האם היא כשאר הממצאים לא נכונה. ואני לגמרי לא הבנתי את הדעה שיכול להיות שהשם ברא את האדם בדרך הזאת זה נוגד את תורתנו הקדושה לגמרי!אשמח להסבר בדבר והאם זה קשור לעולמות שקדמו לעולם שלנו.תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מעולם לא מצאו גולגולת של "קוף אדם". וכל הגולגולות שהציגו נבנו ממצאים חלקיים, אשר החוקרים רצו להציגם כקופי-אדם במטרה לתמוך בתיאורית האבולוציה של דרווין. נא ראה תמונות כאן:

חז"ל אכן אמרו שהקב"ה היה בורא עולמות ומחריבם, ויש פירושים רבים למה התכוונו בדבריהם, כי אין ספק שהרבה סודות מוסתרים במעשה בראשית. אכן היו שהציעו את האפשרות שמאובנים שמוצאים, הם מעולמות קודמים.

מכל מקום, האבולוציה אינה תיאוריה מוכחת, ועל כן אין זה הגיוני לפרש את מעשה בראשית באופן זה.

בברכה,
דניאל בלס