שאל את הרב - כללי

כמה שאלות, [היתר לשמיעת שיר אשה, גילוח, ועוד].

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כמה שאלות אם אפשר בבקשה. 1. האם יש איסור מוחלט בשמיעת שירים של נשים ולא משנה עם היא יהודייה או גויה 2. והאם לגבר מותר לגלח את הבטן או החזה של בדרך שמותרת או שאסור בכלל 3. האם שבעל ואישה נשואים ויש להם ילדים האם מותר להם לעשות את זה מבלי להביא ילד באותו הזמן האם זה לא זרע לבטלה או זה איסור (סליחה על השאלה חשוב לי לדעת פשוט לא ידעתי איך לנסח את השאלה הזאת). תודה רבה מראש רק שתדעו אתם מאוד אבל מאוד מחזקים אותי.

תשובה

שלום וברכה

א. הפסיקה המקילה ביותר בנידון הוא פסיקתו של מרן הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א בספרו יביע אומר (חלק א - או"ח סימן ו).

ואני מעתיק את מסקנתו:

"נשאלתי בדין קול זמר של אשה בגרמפון או ברדיו, אם יש בו משום קול באשה ערוה...,

...המורם מכל האמור דביודעה ומכירה [את צורת המזמרת] אפי` ע"י תמונה אסור לשמוע קולה בגרמפון או ברדיו, אבל אם אינו מכירה מותר, ואין בזה משום קול באשה ערוה".

אולם, לפנים משורת הדין כדאי להתנתק מצורך זה בכדי להקל על טהרת המחשבה, והמבין יבין.

ב. באיזור שציינת מותר להסיר את השיער שלא בתער, אם יש בזה צורך.>בהצלחה - מנשה ישראל