אמונה

להתמודד עם ערבים עובדים

  • ג' חשון התשע"ו

שאלה

עשינו עבודת שיפוצים עם קבלן ערבי שחברים רבים נעזרים בו, ואכן עבד אצלנו במסירות, בנאמנות, מתוך רצון לעשות את הכי טוב במחירים סבירים. נשאר עוד כמה דברים לסיים בשיפוץ שהתחיל, ואיננו יודעים איך לנהוג ומה לעשות. הקבלן והעובד שלו, מביעים כאב וצער על כך שמחבלים ערבים פוגעים ביהודים, ושזה פוגע לא רק ביהודים שמפחדים, לטענתם גם הם פוחדים להסתובב בין היהודים, ומאבדים עבודה, וכל המצב מלחיץ אותם מאוד. ואנחנו פוחדים שהם יבואו לגמור את העבודה, שהשכנים ואנשים לא יצעקו עלינו מדוע ערבים עובדים אצלנו. מדובר על שיפוץ שנמשך קרוב לחודשיים, כאשר לא היה כל מתח באויר עד לשבוע האירועים האחרון. שאלותי לרב: 1. האם באמת כואב להם המצב? 2. האם יש ערבים טובים ראיתי סרטונים בהידברות על מוסלמים שהם בעד ישראל 3. מה לעשות לגבי סיום העבודה, נשאר ממש דברים סופיים, אבל שהקבלן מחוייב להם.

תשובה

שלום וברכה

ניתן להשלים את העבודה עם הערבים.

אי אפשר לדעת מה בליבם אבל מאחר והם רוצים להתפרנס מאיתנו מסתבר שאכן ליבם נגד הרציחות והפיגועים.