מרגישה שאני נסוגה לאחור מה עושים ?

  • ד' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב קודם כל אני רוצה לומר אשריכם על זיכוי הרבים שאתם עושים יישר כח :-) אני חזרתי בתשובה בגיל 15 לפני 4 שנים בערך..ומאז שחזרתי בתשובה בנות דודות שלי התרחקו ממני ..לא מדברות איתי וזה מאוד קשה לי כי אני מאוד אוהבת אותן יותר ממני אפילו, ולפני שחזרתי בתשובה הן היו כמו אחיות שלי וכך גם בני דודים שלי ...ואני לא מרגישה קשורה למשפחה ...ואני מרגישה מאוד לבד במשפחה ולכן מאז שעליתי למדרשה אני לא עושה יותר חגים אצל סבא וסבתא כי כולם באים לשם ..מה שמאוד כואב לי זה שהם נתקו קשר כאילו אני לא קיימת יותר ...כל הזיכרונות שלי איתם צפים כל הזמן ואני תמיד בוכה שהם יחזרו בתשובה עד שכבר אין לי כח לבכות .ובגלל זה אני נמשכת לשמוע שירים בלועזית שהייתי שומעת פעם איתם כי זה מזכיר לי תקופות שלפני "הנידוי " שעשו לי ..ויש לי לפעמים הרהורים לחזור בשאלה בגללם אני מרגישה שאני התחלתי להיות מאוד חלשה ברוחניות התחלתי לראות טלויזיה חזרתי לאנטרנט וכבר אין לי כח להתפלל ואני מתפללת בכח...מה לעשות כבוד הרב אני מרגישה מבולבלת מאוד ?

תשובה

שלום וברכה

מכתב זה משלים את המכתב שעניתי אתמול.

הניסיונות שלך קשים הנידוי של שאר בנות הדודות הוא אכן קשה ומצער, אבל תזכרי היטיב שחזרת בתשובה בגלל האמת שבדבר ובגלל הטוב שזוכים בשמירת המצוות. אין לך להתירע מהקשים הזמניים שאת עוברת כעת בקרוב תזכי להקים בית נאמן בישראל אם בחור ירא שמיים ובעז"ה תזכי לחיי אושר מלאים בתוכן ולא תרגישו עצובה מהחוסר שיש לך בקרובות המשפחה. זכית להיות ביחידת העילית של עובדי ה' וכל רגע ורגע מחייך את זוכה לעשות נחת רוח ליושב במרומים ובפרט עכשיו שכרך כפול ומכופל כעת שאת מתנסית בניסיונות קשים אלו. בעז"ה כאשר תחליטו שאת לא נסוגה ולא מתייאשת אלא חוזרת להביט קדימה ולהתישך להתעלות לקבל על עצמך עוד קבלות טובות, הרי שהיצר הרע יעזוב אותך לנפשך ובעז"ה תראי אור גדול ושמחה גדולה בעבודת ה'.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.

בהערכה רבה, ברוכה תהיי לה',