טבילה במקווה טהרה- מנהג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה. האם הטבילה במקווה טהרה בערב שלפני החופה זוהי מנהג או חובהמצווה תודה מראש, בכבוד רב ושבת שלום ליזי פרג`י

תשובה

שלום וברכה

כל אשה לאחר שהיא מקבלת את המחזור החודשי שלה, אסורה לקיים יחסי אישות עם גבר, מחמת איסור החמור של נידה, ואינה ניתרת לבעלה עד שתפסוק בטהרה ותספור שבעה נקיים, ותטבול במקווה כשר לטהרתה.

דין זה הוא מצווה מן התורה והיא הקרויה טהרת המשפחה וכל המקפיד עליה זוכה לחיי זוגיות מאושרים מלבד השכר הרב לעולם הבא.

ולכן לפני החופה כאשר האשה נישאת לאיש ותתחיל לחיות חיי אישות, עליה לטבול במקוה כשר לאחר ספירת שבעה נקיים, ובכך תהיה מותרת לבעלה, וכמובן שגם לאחר מכן בכל חודש וחודש, יש להקפיד על כך, וגדול יהיה שכרך.

אם תרצי ללמוד עווד על מצוה יקרה זו, אשמח לכוונך ללימוד ההלכות על כל הפרטים עם מדריכה מוסמכת.>בברכה - בנימין שמואלי