חברה והשקפה

לשקר למשפחה

  • ה' חשון התשע"ו

שאלה

בעלי מגיע ממשפחה דתית למרות שהוא ואני לא דתיים. אנחנו משפחה מאוד קרובה וכולם מעורבים בחיים של כולם.... זה מוביל באופן קבוע לשאלות כגון נסעת בשבת ?הלכתם לבית כנסת בחגים שאנחנו לא איתם אכלתם כשר בחול וכדומה. אנחנו משקרים להם על הכל על בסיס קבוע כדי לא לצער אותם אבל זה מאוד קשה לנו כי זה שקרים על שקרים ומוסרית קשה לנו עם זה אבל מצד שני אם נגיד להם את האמת זה יכאיב להם כי הדת חשובה להם מאוד אבל לפחות זאת תהיה האמת (כי באמת הדת לא מעניינת אותנו). השאלה שלי מה עדיף להמשיך לשקר להם או לומר את האמת?

תשובה

שלום וברכה

מותר לשנות מפני השלום ואין בזה חשש כלל. הפגיעה בהורים היא יותר לא מוסרית מאשר הפגיעה בערך ה"אמת" כביכול.

מיותר לציין שחילול שבת ואי אכילת כשר היא הרבה הרבה יותר חמורה מהדיקדוק בעניין שקר גם מבחינה דתית וגם מבחינה מוסרית, זה הרי פגיעה עצומה במי שנותן לך ולבעלך חיים ונותן לך בריאות וכוח ופרנסה וכו' ובכל המתנות שבורא עולם נותן לך על בסיס קבוע משתמשים נגד הציווים שלו.

בהצלחה,