שאל את הרב - כללי

האם באמת ברית המילה באמת בוצעה לראשונה על ידי אברהם

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

ברית המילה על פי ממצאים היסטוריים וארכיאולוגיים לא נעשתה לראשונה על ידי אברהם אלא על ידי המצרים הקדמונים האם באמת ברית המילה נעשתה לראשונה על ידי אברהם?

תשובה

שלום וברכה,

עלינו לזכור שאברהם אבינו הכיר את מלכי מצרים, וכן יוסף היה שליט חשוב במצרים, וסיפרו חז"ל שיוסף היה מוהל את המצרים שבאו לבקש תבואה בשבע שנות הרעב.

עם זאת, יש להכיר בעובדה שלא היתה במצרים הקדומה מצווה דתית לערוך ברית מילה, והיו אלה רק יחידים בני המלכות אשר נהגו לעשות זאת במצרים העתיקה. גם לא נראה שעשו זאת מטעם דתי כלשהו, אלא כנראה מטעמים הגיינים ואסתטיים. ובודאי שלא לתינוקות בגיל 8 ימים.

היהדות היא הדת היחידה בעולם שדרשה לערוך ברית מילה מטעם של ציווי אלוקי - לכל הזכרים, ועוד מגיל שמונה ימים.

בברכה,
דניאל בלס