תפילה וברכות

תפילת שחרית לפני הנץ

  • ח' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש ימים שאני יוצא לעבודה מוקדם לפני הנץ. הייתי רוצה לדעת מה הם השעות הכי מוקדמות שבהם מותר להניח תפילין ואיזו תפילות מותר ואסור לקרוא לפני הנץ

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה שכעת שהשעון הפך להיות שעון חורף אינך צריך להתפלל לפני הנץ.

בכל זאת אכתוב את הדין. אם אינך יכו להתפלל לפני זמן תפילה מותר לך להתפלל את כל התפילה כולל הנחת תפילין מזמן הנחת תפילין וציצית המופיע בלוחות.

בשעת הדחק גדולה ניתן להקל מעלות השחר.