חברה והשקפה

הייתי מעוניינת לדעת מהי דעתו של הרב זמיר לגבי השקפתם של ברסלב וחב´ד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד הייתי מעוניינת לדעת מהי דעתו של הרב זמיר לגבי השקפתם של ברסלב וחב´ד, בקשתי מהרב, אם יוכל נא לבאר את המושג: `70 פנים לתורה`, האם המושג קשור לדרכי החסידויות?

תשובה

שלום וברכה

כל חסידות בנויה על היסוד של עבודת ה` כראוי בשמירת כל המצות כולם ובהקפדה על כל ההלכות בדקדוק רב.

מלבד זאת החסידות הוסיפה בעבודת הלב והמוח, לעשות את המצוות בעמקות המחשבה והמוח, והוסיפה לנו עצות איך להתחזק בעבודת ה` מעומק הלב, וכל אחד לפי שורש נשמתו נמשך לחסידות המושכת אותו, חב´ד עיקר עבודתה היא בהכנסת המוח להיות שליט על הלב, ובעשיית כל המצוות בהבנה עמוקה בענין המצות.

ברסלב יש בה נקודות רבות וביניהם עבודת ה` בשמחה ובטוב לבב, והרבה חיזוק ושמחה בעבודת ה`, וכמובן שכל אחד יכול להתחבר לדברים קדושים אלו ואין בכך שאלה.

גמר חתימה טבו ה- בנימין שמואלי