הלכות ומנהגים
פירוש פסוק שם
- ט' חשון התשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב לי קוראים שירז וקראתי כתב הרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א בנושא ושם הוא נתן שני פסוקים שמהם אפשר לבחור פסוק שמתאים לי. א) "שאל ממני ואתנה גויים נחלתך ואחוזתך אפסי ארץ" (ז' וצ' מתחלפות ומותר) ב) "שמן וקטורת ישמח לב ומתק רעהו מעצת נפש" (ז' וש' גם הן מתחלפות ומותר) כשאין פסוק לשם אפשר ומותר להשתמש באות המתחלפת. (אותיות זסשר"ץ מתחלפות כמובא בזוהר ובספר הפרד"ס כי הן קבוצת האותיות השייכות לשיניים) והיות והאות ז' וצ' מתחלפות 1.אפשר פירוש בבקשה על כל פסוק? מה הוא אומר? 2.ואיפה ומתי צריך להגיד את הפסוק בתפילת 18? לפני הצעדים או אחרי? לני עושה שלום....? איפה בדיוק? תודה
תשובה
שלום וברכה
מלבי"ם על תהילים פרק ב פסוק ח - חלק באור הענין
(ח) שאל ממני - כי מצדי לא יבצר רק אם תשאל ותבקש, ואתנה גוים נחלתך - שהם יהיו לך לנחלה כבן הנוחל את נכסי אביו כן תנחל כל אשר לי, ולא לבד לנחלה אבל גם לאחוזה, שלפעמים ינחל אדם נכסים במדינת הים ולא יאחז בם שיהיו תחת רשותו, ולא לבד גוים הקרובים כי גם תאחז ותכבש עד אפסי ארץ - וזה חק אחד, אשר הרשה לי לכבוש כל עמי הארץ, וזאת שנית.
מלבי"ם על משלי פרק כז פסוק ט - חלק באור הענין
(ט) שמן וקטרת ישמח לב - הלב אשר הוא משכן לנפש החיונית ישמח ע"י שמן הטוב שנותן ריח טוב וע"י קטורת, הגם שכבר ערך ה' שישאב אויר זך, והריאה תניף על הלב תנופת אויר חיוני, תתעורר רוחניית הנפש ע"י ריח הבא מבחוץ ותוסיף אומץ על כחה הפנימי, כן הגם שכח העצה נטועה בנפש, בכ"ז יתגבר הכח הזה ע"י מתק רעהו - ע"י המתקת עצה עם רעהו, שבבוא עצת רעהו שמבחוץ על עצת הנפש - אז תשלם העצה:
אומרים את הפסוקים לפי יהיו לרצון השני.
בברכה,
בנימין שמואלי
להרחבה ושאלות נוספות, ניתן לפנות אל רבני שו"ת הידברות במייל rav2@htv.co.il