חברה והשקפה

מחלוקת על שיטת הלימוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב! יש לי 2 שאלות המטרידות אותי: 1. האם זה נכון ללמוד את תורת הניסתר או יותר נכון את דברי האר´י הקדוש לפי בעל הסולם? האם זה נכון שנשמת האר´י תיקשרה בדרך מסוימת עימו? 2. מדוע רב כה גדול ובקיא בתורה כמו רבינו המר´ן עובדיה יוסף מתנגד לדרך לימוד התורה של צדיק כה גדול וברור שגדול בתורה כמו הבן איש חי? האם זה נכון שלכבוד המר´ן יש מחלוקת עם דברי האר´י ז´ל ? ואם כן מדוע צדיקי דור כה גדולים שבוודאי שזכו לתובנות גדולות עדיין מחלוקת ביניהם במקום אחידות דעים בדרך מסוימת ללימוד התורה שבכתב ושבע´פ? תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה לכם ולכל בית ישראל!

תשובה

שלום וברכה

לימוד כתבי האר´י מומלצת רק לאחר לימוד התורה הנגלית, כגמרא ושולחן ערוך.

אינני יודע אם בעל הסולם זכה להתגלות של האר´י, אבל אם וא אמר כך יתכנו הדברים בהחלט.

מרן לא מתנגד לרבינו הבן איש חי, וכידוע שכל כתיבת התשובות של מרן שליט´א היא רק כתוצאנה מצוויו להבן איש חי איליו בחלם, אבל כדרכה של תוק\רה ישנם דבריחם שמרן חולק על הבן איש חי וככל חכמי הדורות שכל אחד לומר ומתייגע בתורה ומצוא בה כפי הבנתו.

בברכה - בנימין שמואלי