חברה והשקפה

תורה<

  • י' חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, לאחרונה שמעתי כמה הרצאות על פרשת שבוע של הרב אדם סיני, תלמידו של הרבי ברוך שלום הלוי אשלג זצוק"ל (בנו בכורו וממשיך דרכו של בעל "הסולם"), שעומד בראש בית המדרש "הסולם", ובנוסף, הוא מנהיגה של קהילת חסידיו – קהילת "הסולם"  הרב סיני הוא חכם גדול בתורת הקבלה. לאחרונה שמעתי כמה הרצאות שלו בנושא פרשת השבוע שבהן הוא חוזר מספר פעמים ומדגיש שהתורה היא מקבץ סיפורים (משלים) שדרכם מוטבע המסר שהקדוש ברוך הוא רוצה ללמד אותנו. הרב אומר שהסיפורים לא באמת קראו כמו שהם כתובים, אלא הם משל. הוא גם אומר שבזוהר הקדוש כתוב כמה פעמים שמי שמאמין בסיפורים, טוב לו שלא נברא. אלא צריך לקחת את הנמשל שבהם. מאז ששמעתי את זה הדבר הפריע לי מאוד, אני מתחזק בשנה האחרונה וקיבלתי על עצמי תורה ומצוות. אני לומד תורה מספר שעות כל יום ואוהב את זה ונהנה מכל רגע. זה לא גורם לי להתרחק מהדרך, שלא תבין לא נכון, אבל זה ממש מציק ומטריד אותי. איך אפשר להגיד שכל מה שכתוב בתורה לא באמת קרה? האם אני צריך להקשיב לרב סיני? האם מה שהוא אומר זה נכון? איך אני אמור להסתכל על זה? אשמח לתשובה מכל רב. אם אפשר, אשמח מאוד אם אפשר לקבל גם את דעתו של הרב זמיר כהן בנושא. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כבר הכה הרמב"ן בתחילת הפרשה הבאה פרשת וירא על קודקדם של אלו שאומרים שהתורה היא רק משל ולא אמת. התורה היא אמת לאמיתה וכל סיפורי התורה אכן התרחשו בפועל. בזוהר כתוב שמי שחושב שהתורה רק באה לספר סיפור הוא טועה. התורה יש לה עומק לפמים מעומק ורובדים מרובים של עמקות בפשט רמז דרוש סוד ולא רק סיפור בעלמא.

חזק ואמץ ליבך ואל תפנה לכל אלו.