הלכות ילד קטן

  • י"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום, מה ההלכות לגבי קטן ? אח שלי הוא בגדר קטן (גיל 9) ששואל שאלות על היהדות והתחיל להתעניין. איך ניתן להוביל אותו לדרך? מ המותר ומה אסור? הרי קטנים לא מחויבים בתרי"ג מצוות.. אשמח להרחבה בנושא, מה ניתן להסביר לו, מה לא. וכו'.

תשובה

שלום וברכה

אמת שילד כשלעצמו איני חייב במצוות, אולם מצוהו על האב לחנך את הבן למצוות ואם האב אינו ממלא את תפקידו מצווה על כל מי שיכול להטות את הילד לדרך טובה וחנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה. תלמדי אותו את כל מה שהוא רוצה לפי הבנתו ולפי השגתו, זכותך תהיה גדולה מאוד, כאשר יזכה להגיע לעול המצוות הוא ישמור את התורה והמצווה בזכותך.

עלי והצליחי,