האם מותר לנעול ביום כיפור נעל עור עם סוליה מגומי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני מקווה שתוכל לענות לי על השאלה הזאת לפני שנכנס יום כיפור שאלתי היא כך אני יודעת שביום כיפור אסור לנעול נעל שהיא מעור אבל אם הנעל היא נעל מעור והסולייה שלה היא מגומי האם מותר לנעול נעל כזו? אני שואלת מפני שבכדי לעמוד על הרגליים אני צריכה לנעול נעליים סגורות וללכת עם מדרסים מיוחדים אני כן רוצה להתפלל ביום כיפור וכמו שידוע התפילות ביום כיפור הם ארוכות וצריך לעמוד הרבה מה שאני לא מסוגלת אני פשוט אגרום לעצמי נזק ואסבול מכאבים בגב ובברכיים בלי זה אני לא יכולה לעמוד אפילו לא דקה אולי אפשר לשקול איזשהי הקלה? זה נורא חשוב לי ביום יום אני מקפידה להתפלל 3 תפילות ביום ואני לא רוצה שיום כיפור יהיה שונה

תשובה

שלום וברכה

אין צורך להתאמץ למצוא צד קולא, מאחר והדבר מפורש בשולחן ערוך (סימן תריד) שאת פטורה מעינוי זה.

גמר חתימה טובה - מנשה ישראל