זוגיות

נישואים בהפרדה לחילונים

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חילונית ובן זוגי חילוני ע"פ ההגדרה היבשה. אך שנינו מאוד קרובים לשם יתברך, ואני מתחילה לאט לאט לקחת על עצמי דברים. ההתחזקות שלי היא מאוד איטית היות והמשפחה שלי חילונית ואני גרה ועובדת בסביבה חילונית (אני בת 25.). אנחנו חברים כבר למעלה מ6 שנים וברוך השם מתכוונים להתחתן בקרוב. אני מתייסרת על הזמן הרב שהיינו יחד ללא נישואים, ללא שמירת נגיעה. קראתי לאחרונה הרבה בנושא חתונה בהפרדה ושיש בכוחה למחול על כל עוונות הזוג. בן זוגי קצת סולד מהעניין והמשפחות בכלל אין מה לדבר. גם אני הייתי מעדיפה לא בהפרדה אך מוכנה לקחת עליי כל שידרש כדי שיימחלו לי עוונתיי. כל מכרינו חילונים ואין לנו בכלל מכרים דתיים, כך שאנחנו מאוד חוששים איך כולם יקבלו את זה, במיוחד שאנחנו גם לא דתיים כביכול כלפיי חוץ ולא ידעו מניין זה בא ונצטרך להסביר עצמנו לכולם, כולל למשפחות שמביעות התנגדות נחרצת. בעקבות כל זה אני מנסה לשכנע אותו שפשוט נתחתן בבית כנסת ונחסוך את כל כאבי הראש, אך מחשבה זו מעציבה אותנו במעט מכיוון שהיינו רוצים חתונה שמחה. השאלה שלנו- האם עדיף להתעקש על חתונה בהפרדה (רק בריקודים) או להתחתן בבית כנסת ולקבל את זה על עצמנו בעבור כל מה שעשינו וחטאנו? תודה רבה על התשובה וסליחה על אורך השאלה.

תשובה

שלום וברכה

מי כעמך ישראל! אשריכם ואשרי חלקכם שזכיתם להיות מבני ובנות ישראל המוסרים את נפשם ןלבורא עולם.

תתבונני בעצמך מה יותר קל לך להתמודד. אם קל  לך להתמודד בחתונה בבית הכנסת הרי שזה עדיף ואם את לא יכולה לעמוד בזה שלא תהיה לך חתונה מפוארת תעשו רק ריקודים בהפרדה.

בברכה