שאל את הרב - כללי

נדה אחרי ניתוח

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

אישתי נדה ואחרי ניתוח והיא לא יכולה לבד להסתדר ברחיצה ולטפל בתחבושת ,האים מותר לי לעזור ללא נגיעה כמו להתיז מים עליה ולשפוך תרסיס על הפצעים , היא מאוד רגישה ולא יכולה אפילו להסתכל על הפצע ואין מי שיעשה זאת

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

הנכון על פי הלכה, שאם אפשר למצוא מישהי אחרת שיעזור לה, ואפילו בשכר, עדיף.

במידה ואין אף מי שיכולה לעזור, מותר לך לעזור לה ולמעט בנגיעה ככל האפשר (וכל שכן עדיף אם תוכל לעשות בלי נגיעה כלל, וכמו שכתבת.)

בברכה,

רב נחום