זוגיות

חילוני ודתיה האם יש תקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. הנני בחור חילוני. אני וחברתי נמצאים בקשר רציני כבר שנתיים. שנינו אוהבים אחד את השני ועברנו המון ביחד, תמיד תמכנו אחד בשני ודאגנו אחד לשני מכל הלב וכבר חשבנו להתחתן. אבל לאחרונה חברתי חזרה בתשובה. אני מנסה לתמוך בה, עושה קידוש בא איתה לבית כנסת (לא תמיד אבל מנסה כל יום שישי). אבל אני לא בן אדם מאמין והפער הזה קשה לשניינו. נוצרות בעיות וויכוחים. הרבה על דברים שהם לא חד משמעיים (לדןגמא האם באמת יש צורך לעצור 2 מטר ממעבר חציה ביום שבת כדי שרכב נוסע לא יעצור בגללנו ...). רציתי לדעת האם לדעתך ניתן לגשר על הפער הזה , כלומר אני מוכן ללכת המון לקראתה אבל אני לא יכול להכריח את עצמי להאמין. האם לדעתך יש תקווה? אני מאוד אוהב אותה ולא רוצה לוותר ....

תשובה

שלום וברכה

הנני ממליץ שלפני שאתה עושה את הדברים למען חבירתך, בדוק את הדברים למען עצמך.

הינך מצהיר שאינך מאמין ואיך יכול להכריח את עצמך להאמין, ואכן הדברים נכונים אי אפשר להכריח את עצמך להאמין, אבל אפשר לבדוק את הדברים על אשורם, ולראות אם הדברים אמיתיים ומוכחים לוגית ואין כאן שום צורך באמונה אלא בידיעה ברורה כי ה` הוא האלוקים ונותן לנו את התורה ועלינו ללכת בדרכי התורה, ולשמור את המצות אשר ציווה אותנו הבורא יתברך שמו, ועל כן אני ממליץ לבוא לסמינר שבו תוכל לבדוק את הדברים ביסודיות ולדעת את האמת היש אלוקים או לא? התורה היא אמת או לא? ולאחר שבעז´ה תיווכח שהתורה יהא אמת לא יהיה צורך לגשר על כלום, ותרוויח שני ציפורים במכה אחת גם אישה טובה וגם חיים נכונים.

אם תיווכח לדעת שאכן הינך צודק בהשקפתך על העולם, והתורה היא אינה אמיתית, אני ישכנע את חבירך להישמע איליך ולעשות כרצונך.

אשמח לכוונך לסמינר מתאים – בנימין שמואלי