שמירת העינים>

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום רציתי לישאול את כבוד הרב אני שומר את העינים כבר שנה שלמה ברוך השם השם זיכה אותי לשמור את העינים בחצי הראשונה שהתחלתי לשמור את העינים האיתה קיצונית האיתי ניתקע בעמודים ולא ריצתי אפילו להיסתכל בטעות אחרי כמה זמן הבנתי שזה יצר הרע קיצוני ושיניתי את עצמי ברוך השם היום בחצי השנה השניה אני כבר מרים את הראש ולא ניתקע בעמודים ואני רואה לאיפו אני הולך אבל עדין יש לי קטעים שאם למשל בא מולי מישהו אני לא יודע על השניה אם זה אשה או גבר אז אני לא רוצה להסתכל עליו האם זה קיצוני? ודבר שני בעינין הזה שאם אני בטעות רואה אשה מתחיל להכנס בי פחד פנימי שאומר לי אתה קיצוני אתה לא בסדר אתה מגזים אתה לא שומר את העינים נכון אתה לא תיתחתן מישהו אומר לי את זה אולאי זה יצר הרע או שזה אני? ויש לי גם חששות ודאגות בעינין הזה אם הפחד ביחד מה הרב מציע לי לעשות כדי לעביר את הפחד הזה לגמרי ולא לפחד אפילו שאני מסתכל בטעות בשיטחית לא קורה לי כלום?

תשובה

שלום וברכה

1. אתה נוהג נכון בכך שאינך בודק אם זה גבר או אישה.

2. כאשר רואים אישה בטעות ולא מתבוננים ביופיה ובצורת גופה, אין איסור בדבר כלל ושום נזק לא קורה מזה.