אמונה

מה לענות על שאלה באמונה?

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום אני אמא למספר ילדים מתוכם שלושה עם צרכים מיוחדים ביתי הבכורה שהיא בריאה כל הזמן כועסת על השם ושואלת למה זה מגיע לה ולנו מה לענות לה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראוי להגיד לה ששאלתה  היא מן השאלות הכי עמוקות בהשקפת היהדות, ומבואר בגמרא דברכות ז. שכבר משה רבינו ביקש מאת הקב"ה להבין דבר זה.

שאלה זו נקראת "מפני מה יש צדיק ורע לו".

 ואנו מאמינים בני מאמינים שלכל הנעשה יש סיבה אפילו אם לא נדעהו כעת, ולעתיד לבוא יתגלה לנו הסיבות לכל אירועי ההשגחה ונזכה לראות האיך הם צדקו.

אמנם באופן כללי אפשר להגיד לה כעת, שמקובל מאת החזון איש ז"ל, שילדים שנולדו עם מגבלות הם בעצם נשמות גבוהות מאד, עד שהוא ז"ל היה עומד מפניהם כדי לכבדם.

ושמעתי שכן מובא הענין במהר"ל, שעקב גדלות הנשמה היא לא מתקשרת ולא מתיישבת כל כך בגוף.

גם ידוע שלפעמים זוכים ילדים אלו להשגות רוחניות שהרבה למעלה מהשגת אדם פשוט, וזהו לגודל נשמתם. והסיבה שיש להם מגבלה מסויימת בגוף, כי זהו הענין הקטן שהם צריכים עדיין לתקן, ואח"כ הם עולים למרום שבתם לפי גדלות נשמתם באמת.

בברכה שבתך תוכל להתחזק ולהאמין שמה שהשם שולח הוא רק יכול להיות לטובה,

רב נחום