שאל את הרב - כללי

לא מציחה במבחנים

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

אני בכתה י״ב,כתה יא עברה בהצלחה ב״ה מבחינת הלימודים,השנה אני פשוט לא מצליחה!אני כל כך משקיעה,ומנסה להאמין שאצליח אבל אני לא מבינה למה פתאום אני לא מצליחה!אני כל כך מתוסכלת,אני גם חייבת תעודה טובה כדי להגיע לסמינר טוב בע״ה.אבל מה אפשר לעשות מבחינה רוחנית?האם יש איזו עבירה שמעכבת את ההצלחה?או איזו סגולה אמיתית שאצליח בע״ה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי מה שאת מתארת במכתבך, לא נראה שהאי- ההצלחה נובעת מאיזשהו סיבה רוחנית, ויותר מסתבר שיש סיבות יותר גשמיות לכך, כגון: חומר כיתה י"ב שיותר קשה, את תחת לחץ כדי לקבל ציונים טובים שזה גורם הרבה פעמים להרגשת תיסכול, חוסר בשינה או זמני רגיעה וכו'.

לכן הייתי מייעץ שתנסי לישון מספיק שעות בכל לילה, ולקום מספיק מוקדם כדי לאכול ארוחת בוקר תזונתי, ושתקבעי לעצמך 2-3 פעמים בשבוע שאת מפסיקה לגמרי מן העבודות והלימודים ואת עושה משהו בשביל עצמך כגון קריאת ספר, התעמלות, גמילות חסד בשכונה, וכו'.

וגם תתפללי להקב"ה שהעומס שאת מרגישה בלימודים תרד עד שתוכלי להרגיש יותר בשליטה על הלימודים וכמו בשנה שעברה.

בברכה להצלחה,

רב נחום