תורה ומדע

גיל העולםN

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש משהו שלא ברור לי בקשר לגיל העולם איך יכול להיות שהעולם קיים לפי התנ"ך 5400 ומשהו שנה כאשר בתנך יש הרבה אנשים שחיו מאות שנים. במצב הזה מספיק שיש 11 אנשים שחיים 500 שנה וכבר הגענו לגיל העולם אשמח לתושבה תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זו עובדה מרתקת שכל העמים בעולם, ואפילו העתיקים ביותר, אינם מעבירים היסטוריה שעולה על 4300 שנה. אפילו סין, שהיא התרבות העתיקה ביותר שמוכרת לנו, מספרת כי התחילה לפני 4000 שנה בקירוב.

החוקרים מעוניינים לייחס תקופות עתיקות יותר לאנושות על פי תיאורית האבולוציה, אך ההיסטוריה האנושית סותרת זאת. אילו היו בני אדם חיים בעולם עשרות אלפי שנים - ללא ספק היו בעולם שלנו מסורות היסטוריות וספרי היסטוריה בני יותר מ-4000 שנה.

האמת צריכה להיאמר, שכאשר אנו מוצאים כתובת עתיקה, אם אין לנו תיעוד היסטורי של הכתובת הזו בעם - לא נוכל לדעת בשום אופן בוודאות מתי היא נכתבה. תיארוך של פחמן 14 רחוק מלהיות מדוייק מעבר לאלפי שנים ספורות, ואפילו החוקרים מרשים לעצמם להזיז את התאריכים של התיארוכים לפי התיאוריות. נא לראות את הכותרת "האם קיימות תרבויות עתיקות", ועדיף לקרוא את המאמר כולו:

עוד על גיל העולם:
https://www.hidabroot.org/article/75298

בברכה,
דניאל בלס