פרשת השבוע-לוט ובנותיו

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

שלום, בפרשה השבוע מציע לוט את 2 בנותיו להמון.. בלי הבנה עמוקה יותר קשה לתפוס את זה.. יש הסבר למעשה זה ?

תשובה

שלום וברכה

הנה דברי הרמב"ן  בראשית פרק יט פסוק ח

(ח) אוציאה נא אתהן אליכם מתוך שבחו של האיש הזה באנו לידי גנותו, שהיה טורח מאד על אכסניא שלו להציל אותם מפני שבאו בצל קורתו, אבל שיפייס אנשי העיר בהפקר בנותיו אין זה כי אם רוע לב, שלא היה ענין הזמה בנשים מרוחק בעיניו, ולא היה עושה לבנותיו חמס גדול כפי דעתו:
 לכך אמרו רבותינו (תנחומא וירא יב) בנוהג שבעולם אדם מוסר עצמו על בנותיו ועל אשתו והורג או נהרג, וזה מוסר בנותיו להתעולל בהן, אמר לו הקב"ה לעצמך אתה משמרן והנה לוט היה מתירא עליהם כי היה חושב שהם אנשים, אבל כאשר הכו בסנורים את אנשי העיר ואמרו לו כי משחיתים אנחנו את המקום הזה וישלחנו ה' לשחתה, אז הכיר בהם והאמין לעשות כל אשר צוו: