שאל את הרב - כללי

שמירת נגיעה למטפלים ברפואה סינית.

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, לפני כמה חודשים התחלתי בהתחזקות שרק עולה ועולה כל יום בדרך טהורה, באהבה ובשמחה.. אך יש נושא אחד שאני לא מצליח לפתור ורציתי לדעת מה ההקלות בנושא ואם בכלל יש, אני לומד רפואה סינית במכללה מוכרת כל ידי משרד הבריאות וחלק מעולם הרפואה הסינית הוא מקצוע שמטפלים באמצעות מגע, לעיתים קיימות סיטואציות בהן אני כתלמיד צריך לתרגל על חבר לכיתה ואו (וזו בעצם השאלה) חברה לכיתה. השאלה שלי מה עושים במצב כזה האם אפשר לטפל באישה בלי שזה איסור נגיעה? כי הרי הטיפול בכיתה הוא לא מאשר תרגול והטיפול מחוץ לכיתה הוא לשם רפואה בלבד. ההשתדלות היא תמיד לתרגל טיפול בגבר אך לעיתים יוצא שאין ברירה כל כך. חשוב לציין שנושאים אלו של צניעות, שמירת העיניים והנגיעה וכד' אני מקיים באהבה וברצון גדול ואמונה ששמירה על מצוות אלו רק עוזרים לי ולמשפחה שלי. תודה מראש, יצחק.

תשובה

שלום וברכה

איזה סוג של נגיעה מדובר? נגיעות קטנות רגעיות או משהו דומה לעיסוי?