שבת

אכילת לחם

  • ט"ז חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה. מס שאלות ברשותך. א.מה כמות הלחם המינימלית(הפירוש של כזית) שעליה ניתן לברך ברכת המזון. ב. האם ניתן לאכול רק את הקשה של הלחם או שזה נחשב להשחתה. ג.האם אני מחויבת לאכול חלה בארוחת שבת גם אם איני אוהבת והאם מותר לאכול במקומה מזון אחר כדי שאוכל לברך ברכת המזון כראוי. תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה

שלום וברכה

א. כגודל קופסת גפרורים.

ב. אם את לא אוהבת את הרך, את לא חייבת לאכול.

ג. את יכולה לאכול לחם פיתה וכדו' ולא חייבת לאכול חלה שאת לא אוהבת.