פרשת וירא@

  • ט"ז חשון התשע"ו

שאלה

רש''י כתב בפירוש ''כחם היום'' שראה ה' שאברהם מצטער שאין לו אורחים ושלח לו את המלאכים. ובפירושו של רש''י על הפסוק ''והנה שלשה אנשים'' ששלח כל אחד לשליחות אחרת. השאלה שלי זה מצד אחד ה' שלח את המלאכים בגלל אברהם שהוא מצטער ומצד שני לכל אחד מהמלאכים יש שליחות שהוא הגיע לאברהם. זאת אומרת שעוד לפני שראה שאברהם מצטער רצה ה' לשלוח לו את המלאכים לתפקידים שהוא שלח אותם. איך זה מסתדר?

תשובה

שלום וברכה

הם אכן הלכות לתפקידים ושני המלאכים היה להם קשר ישיר בשליחות לאברהם ואף המלאך השלישי קיבל הוראה לפני השלמת התפקיד שיסור אל אברהם כדי לשמחו אין זה בגדר תפקיד.