אמונה

הירהורי עבירה בזמן תפילה בבית הכנסת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לאחחרונה אני מתחזקת ברוך ה` ,וכשאני הולכת להתפלל בבית הכנסת,איך שאני מתחילה להתפלל אני ישר חושבת על הירהורי עבירה ,על העבר ואני לא יודעת איך להפסיק את זה וזה גם מטריד וזה קורה לי רק בבית הכנסת.?

תשובה

שלום וברכה

דבר זה מלמד שהתפילות מטהרות את ליבך, וכמבואר בספרי צדיקים, שכאשר מתחילים לנקות מקום מאובק, כל הבית מתמלא אבק, עד שהבית מתנקה לחלוטין, ולכן כאשר האדם מתחיל להתפלל הרי לבבו מתחיל להתנקות ומחשבות ישנות עולות למוח.

ורק כך אפשר להיות טהורים ולהתעלות, ובעז"ה בקרוב ייפסקו המחשבות ותוכלי להתפלל בטהרה.

סגולה לטהרת המחשבה לומר את הפסור אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה.

עלי והתעלי - בנימין שמואלי